Glädje, engagemang och harmoni är tre ledstjärnor som har arbetats fram.Detta är Myrstackens värdegrund som ska genomsyra all verksamhet, frånstyrelsen, föräldrar och pedagoger ner till barngruppen.
Glädje står för: delaktighet, omtanke och gemenskap.
Engagemang står för: humor, god stämning, positivitet, uppmuntran, kreativitet och nyfikenhet.
Harmoni står för: trygghet, lugn, vänlighet, respekt, hållbarhet och miljötänk.

Vårt arbetssätt: hållbar utveckling
Med vårt förhållningssätt, att vara en “stöttande pedagog”, vill vi stärka barnens grundläggande färdigheter och förmågor som är viktiga. Färdigheter som behövs för att bli en god kamrat, klasskamrat, arbetskamrat, och livskamrat, där det självreglerande, sociala och emotionella lärandet finns som en röd tråd genom hela livet.
Studier visar att förmåga till självkontroll har positivt samband med god hälsa senare i livet. Vi lever i ett samhälle med många möjligheter och stor valfrihet det ställer krav på oss att kunna göra kloka val, som leder tillgoda konsekvenser både för sig själv och omgivningen.
Att främja utvecklingen av sociala och emotionella färdigheter är därför ennyckeluppgift i det tidiga lärandet och minst lika viktigt som läs- och skrivkunnighet, språk och räkning, för att hjälpa barn bli redo för skolstart. (Färdigheter för livet, Lars Löwenborg)
”Barn behöver människor som är tokiga i dem (föräldrarna), men de behöver också människor som inte är fullt så tokiga i dem (andra vuxna och kamrater). Då får barnen också möjligheter att pröva sina egna vingar och möta andra som ser dem med andra ögon och som också ser andra sidor hos dem.”
Uri Bronfenbrenner
Vill du läsa mer om hur vi jobbar med hållbarhet? Då hittar du mer info här!
Maten på Myrstacken
Hemlagat är godast! Den härliga doften som möter besökare i hallen har en enkel förklaring: Hemlagad mat. På Myrstacken serveras mycket ekologiska produkter. Vi gör nästan all mat från grunden och utesluter halvfabrikat så gott det går.
”Som matansvarig på Myrstacken har jag tillsammans med vuxna som serverar maten hemma ett viktigt ansvar. Den mat som barnen bekantar sig med som små blir den mat som barnen kommer att äta senare i livet. Därför vill jag servera all slags mat så barnen vänjer sig vid smaker och utseende.”
Vår kokerska Eva berättar här själv om hur hon ser på maten på Myrstacken.

Lite så här tänker vi på Myrstacken kring maten:
- Vi är restriktiva med socker och salt
- Vi introducerar gärna nya, nyttiga livsmedel
- Vi serverar barnen mejeriprodukter med låg fetthalt
- Barnen får mycket frukt och grönt
- Vi väljer bröd med mycket fibrer
- Vi handlar för det mesta kött från Hamra gård i Åsa
- Vi serverar vegetariskt två dagar i veckan, innehållande alla nödvändiga näringsämnen
- Fisk serveras en dag i veckan.